Lia Van Beest

Interviews voor en over fotografie.
Luister ze in je favoriete podcast appInterview met HUWELIJKSFOTOGRAAF Werner Pellis
over zijn nieuwe boek Huwelijksfotografie:

BeeldpraatPodcast 27-04-2021 Samen met Werner neem ik de luisteraar mee in de wereld van de Huwelijksfotografie. Dat daar wel het één en ander bij komt kijken blijkt wel tijdens het gesprek maar een goede voorbereiding is het halve werk is ook hier van toepassing. In dit interview ook een leuk verhaal over fotograaf Bas Uijlings en fotografe Alexandera Vonk. Met de 8 baanbrekende huwelijksfotografen en hun adembenemende foto’s die het boek verrijken kan menigeen inspiratie op doen van fotograaf tot ideeën voor de eigen bruiloft.

Boek bestellen:

Website Werner Pellis: Website BeeldCentrum:


STRAATFOTOGRAAF WILLEM
WERNSEN in de Podcast

Beeldpraat Podcast 20-04-2021 Met deze gast had het interview nog uren kunnen doorgaan want er was genoeg gespreksstof. Deze fotograaf van de oude stempel met een bak aan ervaring verteld inspirerend en geanimeerd over zijn boek 101 tips voor Straatfotografie welke hij samen met Piet Van den Eijnde heeft gemaakt. Willem zegt : ‘Ik kijk met mijn ogen, ik zie met mijn ziel’ Speciaal voor de podcast luisteraar zou ik(Lia) willen zeggen : ‘Hoor met je oren en luister met je hart’ want dit kleurrijke gesprek raakt iedere snaar en ook de lachspieren.

Apparatuur Willem:
Hij werkt met systeemcamera's, de Fuji XT2 body en plakt daar bijna steevast de 23mm F2.0 WR lens op, dat is 35 mm equivalent. Heeft nog een extra XT2 + Battery Grip en een 10-24mm F4 - 16mm F1.4 en een 56mm F1.2 ook alle 3 Fuji objectieven.

Analoog werkt hij o.a. met een Rolleiflex.T tweeoog camera en een Hasselblad 503CX + 50-80-150mm lenzen. Dit zijn beiden 6x6 camera's, dus rolfilm met 12 opnamen op een film. De films ontwikkeld hij zelf in zijn doka. De ontwikkelde films scant hij in met een Epson V750 Pro. Willem print de digitale foto's uit de systeemcamera's of de ingescande negatieven met een Epson 3880 Pro.

Boek bestellen:

Website Willem Wernsen:


Huub Keulers en Lorette Janssen
in de podcast met VISIE OP FOTOGRAFIE

Beeldpraat Podcast 12-04-2021- Er zijn van die momenten dat als je bepaalde mensen ontmoet het meteen goed voelt. Dit had ik met het fotografen-echtpaar en auteurs van het boek Visie op Fotografie. Je merkt in deze podcast dat het gesprek lekker loopt..... iets met Limburg misschien😁? De uitdaging voor mij was wel dat ik nu 2 gasten in de uitzending had ipv 1. Meerdere geluidssporen etcetera maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Waar hebben we het in deze aflevering over? Uiteraard over het boek maar ook over de door hun geïnterviewde fotografen die er in staan. Formule 1 fotograaf Peter van Egmond is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook wat is de visie van de fotografen zelf ?!Nieuwsgierig geworden? Luister nu naar deze aflevering. Veel plezier !!!

Boek bestellen:

Website Huub Keulers:


Boudoirfotografe Tamara Kluskens van De Boudoir Studio
....wie/wat is dat nu eigenlijk?!

Beeldpraat Podcast 06-04-2021 - In deze aflevering praat ik met Tamara Kluskens van De Boudoir Studio. Boudoirfotografie en wat je misschien nog niet wist of misschien heb je wel vooroordelen?! Na deze podcast zal je er een heel ander beeld van hebben. Het begin van dit interview met Tamara raakte mij als interviewer en persoon zeer. Ik heb dan ook veel bewondering voor haar dat zij dit met ons wilde delen. Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan naar deze podcast. Zelf ben ik aangenaam verrast wat eigenlijk dit specialisme van fotografie inhoud. Laat jullie verrassen en luister naar deze boudoirfotografie beleving !!!

Website De Boudoir Studio van Tamara Kluskens


Interview met vormgever en fotograaf
Rob de Winter presentatie over zijn boek Photoshop op de Ipad

Beeldpraat Podcast 25-02-2021- Vorig jaar had ik zijn boek PHOTOSHOP MASTERS al . Dat boek ligt ook standaard op mijn bureau als ik mijn foto’s aan het bewerken ben. Daarom dacht ik laat ik Rob de Winter uitnodigen voor mijn podcast en dan gaan we daar over praten. Op het moment van contact leggen met Rob was hij druk bezig met zijn nieuwe boek PHOTOSHOP OP DE IPAD, CREATIVITEIT VOOR ONDERWEG. We spraken af dat zodra Rob zijn boek klaar had hij het in de Beeldpraat podcast zou komen presenteren. De uitgever Van Duuren Media deed haar uiterste best om mij een exemplaar op tijd te doen toekomen. Het werd kantje boord maar het is gelukt. Met dit nieuwe boek van Rob de Winter heeft hij weer een duidelijk en inspirerend boek gemaakt. Ook een boek wat er nog niet was over Photoshop op de iPad. Ik heb bewondering voor Rob dat hij weer een meesterlijk duidelijk boek heeft gemaakt. Het overbrengen van zijn kennis in dit boek over Photoshop is een genot om te lezen !

Het boek bestellen: Website Rob de Winter:


Fotograaf
Piet Van den Eynde flitsend in mijn podcast

Al jaar en dag ben ik fan van de webinars/cursussen van Piet Van den Eynde. Ook als fotograaf word ik iedere keer geïnspireerd door zijn foto’s en leerzame filmpjes of boeken etc. Ik was dan ook zeer vereerd dat hij in mijn podcast te gast wilde zijn om over het boek “Flash, flitsfotografie op locatie” te praten. Wie Piet een beetje kent weet dat hij makkelijk praat en het interview staat dan ook garant voor een veelzijdige en zeker niet saaie (we hadden nog uren kunnen doorgaan) podcast!! Wat mij ,The Day After, bij is gebleven.......ten eerste : iedereen die wil beginnen met flitsfotografie of meer daarover wil weten raad ik met klem dit boek aan. Eigenlijk is dit een standaard werk wat je in je bezit moet hebben is mijn mening. Zie je tegen flitsfotografie op? Geen probleem dit boek helpt je er doorheen en als je de podcast beluisterd geeft Piet je het laatste positieve zetje om je over de streep te trekken. Ten tweede: Wat is fotografie toch waanzinnig mooi en wat kan je daar ontzettend veel creativiteit in kwijt. Als laatste ben ik nogmaals Piet zeer erkentelijk voor dit interview en we hebben afgesproken dat er zeker een vervolg gaat komen ! Vol enthousiasme en inspiratie sluit ik af en terugkijkend op een Flitsende podcast.

Voor de site van Piet Van den Eynde Fotografiereizen


Interview met fotografe
Kelly Petri van Pics by Petri

Beeldpraat Podcast 10-03-2021 - Deze podcast met Kelly is ontstaan naar aanleiding van een tip van een vriendin. Ik heb Kelly benaderd en gevraagd of zij er wat voor zou voelen om in de Beeldpraat podcast te gast te willen zijn. Zij wilde dat zeker ! Uiteraard , zoals ik bij alle podcasts doe , heb ik eerst wat meer info over Kelly verzameld. De website van Kelly bekeken en vragen gemaakt. De gasten vinden het altijd prettig om voor de opname de vragen gemaild te krijgen. De vragen zijn meer een leidraad . Meestal als het gesprek lekker loopt gaat het verder als soort van vanzelf. Bijna iedere gast is wel een beetje nerveus. Het is vaak de eerste keer en ja ook ik had bij mijn eerste podcast een gezonde spanning. Met deze collega fotografe was het ijs snel gebroken en vloog de tijd voorbij. Ik denk dat we nog wel een uur (of langer) hadden kunnen kletsen maar het moet wel leuk blijven hè ;)Deze jonge onderneemster laat zien dat je met creativiteit en aanpakken heel ver kan komen. Ook het vertrouwen van de klant winnen en een ongedwongen sfeer creëren gaat haar uitstekend af. Het is net dat “vleugje Kelly” wat het hem doet ! Ik weet zeker dat we meer gaan horen en zien van Kelly Petri. Nieuwsgierig geworden ?

Luister naar de podcast (zie Interviews op deze site) en kijk op haar website


Interview met fotografe
Mabel Van den Top van By Mabel Photography

Beeldpraat Podcast 02-03-2021 - Na een vrij technische podcast wilde ik een fotografe voor de microfoon zien te krijgen. Iemand die zich onderscheidt van de rest. Via een oproep die ik had geplaatst op LinkedIn kwam ik in contact met Mabel. Zij is een lifestyle fotografe. In het eerste mail contact spatte de energie en enthousiasme van haar mails al van het beeldscherm. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wil je boven het maaiveld uitsteken je deze skills sowieso aan boord moet hebben. Daarnaast nog meerdere uiteraard want ook zonder ondernemersbloed kom je niet ver. Mabel heeft dat met de paplepel meegekregen want zij komt uit een ondernemersgezin.In de podcast met Mabel verteld ze hoe ze is begonnen en waar ze uiteindelijk naar toe wil. Door dromen uit te spreken en daarin te geloven ben ik van mening dat veel mogelijk is en Mabel dat zeker gaat lukken. Wat me inmiddels wel is opgevallen door de contacten en interviews is dat iedereen van jongs af aan al wat met fotografie had. Zowel voor als achter de camera. Zou dat misschien een voorbode zijn ? Dit inspirerende interview is nu op deze site bij Interviews te beluisteren.

Voor de fotografie van Mabel kijk op haar website


Interview met fotograaf
Chris Dekker

Beeldpraat Podcast 25-02-2021- Deze podcast was echt een uitdaging. Om een technisch verhaal in een podcast te gieten is best moeilijk. Eigenlijk wil je toch het liefst de dingen laten zien. Al sinds jaar en dag is Chris een goede vriend en oud studiegenoot en collega van mijn man. Tijdens een telefoongesprek wat ik had met Chris kwam het idee voor deze podcast naar voren.Chris had al ontzettend veel geëxperimenteerd om een perfecte opstelling te maken voor het digitaliseren van oude dia’s. Hij was nu op het punt aangekomen dat de opstelling het daglicht mocht aanschouwen. Uiteraard zijn er vele wegen die naar Rome leiden en dit is er één van. Door de vele reacties op de podcast en social media blijkt dat er meer hobbyisten zijn die zoeken naar een andere of betere manier van oude dia's digitaliseren. We hebben het in 2 podcasts proberen te vatten. Ook heb ik een pdf gemaakt die desgewenst gratis aangevraagd kan worden op info@beeldpraatpodcast.nl Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze aflevering dan zie ik jullie mailtje graag tegemoet.


Interview met fotograaf, videograaf en docent
GESPREK MET OLAF BOK VAN GRATIS LEREN PHOTOSHOPPEN

Beeldpraat Podcast 03-02-2021- Voor mijn eerste echte podcast was ik op zoek naar een onderwerp waar vele fotografen in geïnteresseerd zijn. Photoshop staat volgens mij wel zo’n beetje standaard op de computer van beeldmakers dus het onderwerp was geboren. Nu nog een gast vinden die daar wat over wilde vertellen. Mijn aandacht werd getrokken door de Facebook pagina en het YouTube kanaal Gratis leren Photoshoppen van Olaf Bok. Na een mailtje en gesprek heb ik met Olaf hierover een podcast gemaakt. Ik mag wel zeggen dat het een bijzonder gesprek geworden is en waar het gratis leren Photoshoppen zeker aan bod komt is het eigenlijk een gesprek geworden van: Een inkijkje in het leven van Olaf. Welke beweegredenen en waarom hij mensen leert met Photoshop te werken en dit gratis doet dat hoor je in deze aflevering.

Facebook Gratis Leren Photoshoppen

YouTube Gratis Leren Photoshoppen
© 2021 beeldpraatpodcast.nl. All rights reserved.